Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018


Πιο πολύ κι από.......Βιντεοπαιχνίδι!


   Ο Περικλής –ή «Πέρι» για τους φίλους– στον ελεύθερο χρόνο του παίζει φανατικά με τους κολλητούς του παιχνίδια στο διαδίκτυο.

  Όταν όμως μαθαίνει πως θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα στη γιαγιά του, στο χωριό, τα σχέδιά του καταρρέουν.

  Κι ενώ στην αρχή η επίσκεψη στο χωριό μοιάζει απίστευτα βαρετή, σύντομα ο Περικλής μπλέκει σε μια συναρπαστική ιστορία, εντελώς διαφορετική από όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα…

  Mέσα από τα μάτια του συγγραφέα καταφέραμε κι εμείς να
ταξιδέψουμε στα σοκάκια του χωριού του Περικλή, να νιώσουμε το αεράκι και τη δροσιά του στο πρόσωπό μας, να γευτούμε την ομορφιά,την απλότητα και τις συνήθειες αυτού του τόπου.


  Το «Πιο πολύ κι από…βιντεοπαιχνίδι» είναι  ένα βιβλίο περιπέτειας με χιούμορ και σασπένς. Ένα βιβλίο που βλέπουμε τις λέξεις να μετατρέπονται σε ολοκάθαρεςεικόνες και συνάμα την αγωνία να κλιμακώνεται καθώς γυρίζουμε τις
σελίδες.


  Μέσα από το βιβλίο σας οι μικροί μας αναγνώστες διδάχθηκαν
ήθη, έθιμα και αξίες καθώς και τον σεβασμό προς την οικογένεια, τηνκαταγωγή μας, τη φύση και τα ζώα.

    
   Επίσης, μας δόθηκε  η  ευκαιρία να μιλήσουμε για τη χρησιμότητα του διαδικτύου και των  κοινωνικών
δικτύων, καθώς και για τους κινδύνους που αυτά μπορεί να κρύβουν.

Τα τριτάκια μας υποδέχτηκαν το συγγραφέα αυτού του υπέροχου βιβλίου, κύριο Γιώργο Μπουμπούση, που όντας παράλληλα και δάσκαλος, προσπαθεί να κρατά άσβεστο το χαμόγελο και τη θετική διάθεση στα παιδικά πρόσωπα.

Η ώρα μας πέρασε δημιουργικά με συζήτηση, δραστηριότητες ,που αφορούσαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις συνέπειες που αυτά έχουν στον άνθρωπο και προσφορές αγάπης τόσο από τα παιδάκια μας όσο και από τον αγαπημένο μας συγγραφέα!

Ας μην ξεχνάμε την πιο σημαντική φράση του βιβλίου: «Η πραγματική ζωή σε χρειάζεται!»


Κλείσε λοιπόν τον υπολογιστή σου ή το ηλεκτρονικό σου και νιώσε τη μαγεία που κρύβει μια βόλτα με το ποδήλατο, ένα παιχνίδι με την παιδιά στη γειτονιά  ή μια αγκαλιά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!