Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ -Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

"Η ΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
                                                      Λέμε "όχι" στον ρατσισμό! 

                 Η ταινία αναπτύσσει σεναριακά την ιστορία μιας ομάδας παιδιών που παρά το ότι ανήκουν σε διαφορετικές εθνότητες συνεργάζονται αρμονικά και διασκεδάζουν μαθαίνοντας .Η  ομάδα αυτή είναι μέρος ενός δικτύου ομάδων με παγκόσμια εμβέλεια. Τα μέλη τους  έχουν σαν γνωστικό στόχο να γνωρίσουν και να εμπεδώσουν ότι όλες οι εθνότητες του πλανήτη μας προσέφεραν στο πέρασμα του χρόνου για να δημιουργηθεί η σημερινή πολιτισμική και επιστημονική πραγματικότητα της ανθρωπότητας.
      Η αστρονομία, η ιατρική, η αρχιτεκτονική, ο κινηματογράφος και το θέατρο, ο αθλητισμός, γενικά οι επιστήμες, οι τέχνες  δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν  στο πέρασμα των αιώνων με τη βοήθεια και την συνεισφορά που προσέφεραν όλοι οι λαοί της γης . Έτσι διαμορφώθηκε το σημερινό επίπεδο τους. 
Τα παιδιά θεατές της ταινίας αλληλεπιδρούν με διαδραστικό τρόπο και με τα τηλεχειριστήρια τους αποφασίζουν ποια ενότητα θα παρακολουθήσουν διαμορφώνοντας έτσι με διασκεδαστικό τρόπο τη δομή του έργου. Απαντούν σε ερωτήσεις που τους υποβάλλονται προσεγγίζοντας τον εκπαιδευτικό στόχο της ταινίας.

               Με την εποπτεία της Ανέζας (Παπαδοπούλου) και τη συμβολή της Θέμιδας (Μπαζάκα) ,της Κατερίνας (Τσάβαλου) του Πύρρου (Δήμα) και του Νίβο (Νίκου Βουρλιώτης) και αφού επικοινωνήσουν με ομάδες παιδιών από χώρες όπως η Γαλλία, η Ρωσία, η Νιγηρία, η Κίνα, η Αμερική προσεγγίζουν την ιδέα ότι η γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους ή τη θρησκεία που ανήκουν, όλοι έχουν ισότιμα δικαιώματα.Έτοιμοι λοιπόν, σε συνεργασία με τα παιδιά όλων  των  λαών  της γης, για να διεκδικήσουν, με ειρηνικά μέσα, τα δικαιώματά τους  από τους «μεγάλους» που διοικούν τον πλανήτη.